Lithos Beurs - Bourse Lithos - Lithos Fair

Beste vrienden, standhouders en bezoekers van de Lithos-beurs in Harelbeke.

Na 2 jaar spijtige beursonderbreking door o.a. Covid zijn ook onze andere logistieke problemen niet opgelost. Daarom hebben wij met pijn in het hart moeten besluiten onze Lithos-beurs, die telkens doorging de eerste zondag van december, niet meer opnieuw op te starten.
Wij danken jullie, standhouders en bezoekers en onze eigen leden, die 32 jaar lang deel uitmaakten van onze beursdag. Velen zijn er al bij van in het begin en jullie vormen een groot deel van het succes van de beurs.
Wij hebben er al die jaren altijd naar gestreefd, en met succes, eerder een ontmoetingsplaats te zijn dan een commerciële beurs. Nog steeds konden we op het laatst meer dan de helft van de standhouders catalogeren als amateur of zelfzoeker en terzelfdertijd een goede verstandhouding met onze professionele standhouders aanhouden. Onze beurs is al die jaren gegroeid tot een van de grootste beurzen van het land, met op het einde 350 lm beurstafels en 130 standhouders.

Maar steeds konden we blijven vasthouden aan het principe om het voor iedereen gratis te houden, en zo ook aan “amateurs” de mogelijkheid te geven om hun vondsten te tonen, te ruilen, te schenken of aan beperkte prijs over te laten en zo ook een breed publiek aan te trekken. Met onze aanpak konden we ook de integriteit van onze beurs met betrekking tot de aangeboden natuurlijke materialen aanhouden.
Wij merken dat die bezorgdheid bij veel standhouders aanwezig is en hopen dat onze spirit verder leeft bij andere verenigingen die beurzen organiseren.
Het was voor ons dan ook een plezier jullie ieder jaar te ontvangen en uiteraard zullen we jullie blijven ontmoeten op andere beurzen of op het “werkveld”.
(ter info: De vereniging Lithos-Harelbeke zelf werkt uiteraard gewoon verder, zij het dan zonder beurs.)

HARELBEKE 25/4/2022

Foto's beurs 2019

    © Copyright alle rechten voorbehouden Lithos-harelbeke.be – powered by hvweb.be